دلایل ورم معده کودکان و بزرگسالان + راه های درمان

ساخت وبلاگ

گاستریت یا در حقیقت همان ورم معده ، حالتی می باشد كه به دنبال زیاد شدن اسيد معده ، معده دچار التهاب ، آزردگي ، زخم های سطحي و يا نیز عفونت در لايه مخاطي می گردد.

گاستریت در اصل جزئی از يک طيف بيماری می باشد كه حاوی زخم سطحی معده نيز می گردد ، به گونه ای که گاستریت حاد ، به صورت ناگهانی اتفاق می افتد و اکثرا به درمان به صورت مناسب پاسخ می ‌دهد ؛ این در حالی است که ورم معده مزمن به صورت آرام رشد می نماید. غالبا این مشکل بواسطه یک باکتری با نام H. pylori  بوجود می آید. لازم به ذکر است که گاستريت در نوع خود ، خود يك بيماري نمی باشد ؛ اما باعث التهاب بافت ‌های معده ای شده و موقعی رخ می دهد كه بافت داخل معده ، تحريك پذير می ‌گردد.

امکان دارد تا ورم معده در كوتاه مدت و يا تدریجا و در مدتي به نسبت طولاني فرد را مبتلا نماید كه عموما درمان گاستریت ، آسان و بدون دردسر می باشد.

دلیل بوجود آمدن ورم معده حاد غالبا به موجب مصرف غذاهای تند و پر ادویه می باشد. در بعضی از موارد ، ورم معده قادر است تا موجب زخم معده و افزایش دادن خطر سرطان معده گردد ؛  با این حال اما  برای اغلب افراد ، ورم معده جدی نمی باشد و سریعا بواسطه درمان ، بهبود می‌ یابد.

همچنین بخوانید : بهترین کرم ضد آفتاب برای پوست چرب و جوش دار

نشانه های ورم معده

مبتلایان به ورم معده غالبا درد شکمی را تجربه می نمایند. اکثرا درد در بخش بالای شکم و یا قسمت فوقانی چپ معده وجود دارد. مهم ترین و شاخص ترین علائم و نشانه های گاستریت عبارت می باشند از:

سوء هاضمه – داشتن تهوع – رخ دادن استفراغ – انجام تنفس به صورت ضعیف – داشتن درد در قفسه سینه – رخ دادن استفراغ خون – زیاد شدن مقدار بیش از حد استفراغ زرد و یا سبز- داشتن مدفوع سیاه رنگ و یا مدفوعی به همراه خون – عرق کردن بیش از اندازه و…

چه وقت برای رفتن به دکتر مناسب است ؟

تقریباً تمامی افرادی که مبتلا به اختلالات گوارشی و معده هستند ؛  به ورم معده مبتلا می گردند. در اکثر این موارد ، سوء هاضمه به صورت کوتاه مدت می باشد و بدین ترتیب احتیاجی به مراقبت های پزشکی نیست. با این حال اما توصیه می گردد که چنانچه شما علائم و نشانه ‌های گاستریت را برای بیشتر از یک هفته و یا بیشتر دارید ؛ حتماً به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

تشخیص ورم معده

با هدف تشخیص دادن علائم و نشانه ‌ها و به دنبال آن درمان مشکل ورم معده ، پزشک پس از انجام معاینات فیزیکی و آگاهی از شرح حال بیمار و بیماری ‌های وی و نیز داروهای مصرفی ، به منظور تشخیص بهتر و دقیق ‌تر ورم معده ، امکان دارد تا روش‌ های زیر را تجویز نماید :

آندوسکوپی  : در اصل مطمئن ‌ترین و دقیق ‌ترین روش به منظور تشخیص و نیز درمان ورم معده ، بهره گیری از آندوسکوپی می باشد.

back1-9 <a href='/last-search/?q=دلایل'>دلایل</a> ورم معده <a href='/last-search/?q=کودکان'>کودکان</a> و <a href='/last-search/?q=بزرگسالان'>بزرگسالان</a> + راه های درمان

تست‌های H. pylori  : امکان دارد تا پزشک تان ، آزمایش‌ هایی به منظور تعیین نمودن اینکه آیا وجود باکتری هلیکو باکتر پیلوری تشخیص داده می شود یا خیر ، انجام بدهد . این مورد کدام نوع آزمایش را برایتان می نویسد ؛  بستگی به وضعیت شما دارد ؛چراکه امکان دارد تا هلیکو باکتر در یک آزمایش خون ، آزمایش مدفوع  و یا نیز آزمایش تنفسی تشخیص داده بشود.

اشعه X : از بخش فوقانی دستگاه گوارش : اشعه ایکس در واقع تصاویری از مری ، معده و روده کوچک به منظور جستجو نمودن ناهنجاری‌ ها ارائه می‌ دهد.

درمان ورم معده

اصلی ترین علت مشکل گاستریت وجود ضعف در پوشش مخاطی معده می باشد ؛ به نوعی که چنانچه پوشش معده نازک و یا آسیب دیده باشد ، خطر ابتلا به مشکل ورم معده زیاد تر می شود. دیگر علت این مشکل ، عفونت باکتریایی دستگاه گوارش می باشد . لازم به ذکر است که درمان ورم معده ، بستگی به علت مخصوص آن دارد

همانگونه که گفته شد ؛ گاستریت حاد ناشی از مصرف کردن مواد غذایی تند ، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و یا نیز مصرف نمودن بیش از اندازه الکل می باشد . بدین ترتیب درمان کردن گاستریت در این حالت ، متوقف نمودن مصرف این مواد می باشد. در ادامه ، داروهای مورد استفاده به منظور درمان ورم معده مزمن آورده شده اند :

همچنین بخوانید : بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری بلند مدت

داروهای آنتی‌بیوتیک : به منظور کشتن هلیکو باکتر : امکان دارد تا پزشک در این حالت ، ترکیبی از آنتی ‌بیوتیک ها همچون کلاریترومایسین ، آموکسی سیلین و یا نیز مترونیدازول  را با هدف کشتن این باکتری پیشنهاد بدهد.

داروهایی که تولید اسید معده را مسدود می نمایند :  چنانچه علت این مشکل ،  اسید معده تشخیص داده بشود ؛این دارو ها به منظور درمان گاستریت ، دارای کاربرد می باشند. در حقیقت مهار کننده ‌های پمپ پروتون ، با مسدود نمودن فعالیت بخش ‌هایی از سلول‌هایی که اسید می سازند ؛  اسید را کاهش می‌ دهند. این داروها عبارت می باشند از : امپرازول ، لنسپروزول ، رابپرازول ، اسموپرازول ، دکسلانوسپارازول و نیز پنتورپازول .

بهره گیری طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون ، علی الخصوص در دوزهای بالا ، امکان دارد تا خطر ابتلا به شکستگی‌ های ران ، مچ دست و نیز ستون فقرات را زیاد کند ؛ لذا در این مورد حتما از پزشک خود مشورت بگیرید .

آنتی اسیدها  : این مواد در واقع اسید معده را خنثی می نمایند ؛ بدین ترتیب قادرند تا در درمان ورم معده به صلاح دید پزشک معالج تجویز بشوند. عوارض جانبی آنتی اسید ها می‌تواند شامل یبوست و یا اسهال باشد.

درمان نمودن ورم معده به طریقه خانگی

افزون بر درمان نمودن ورم معده بواسطه داروها شیمیایی ، شما قادرید تا با انجام دادن برخی از کارها و اقدامات زیر ، قدم مهمی در راه درمان گاستریت بردارید : خوردن وعده‌های کوچک‌ تر و بیشتر غذا به موجب کاهش اسید معده ؛ چنانچه دچار سوء هاضمه می باشید – پرهیز از خوردن غذاهای محرک علی الخصوص غذا های تند ، اسیدی ، سرخ شده و یا چرب. – دوری از خوردن الکل به موجب تحریک لایه مخاطی معده توسط الکل. – تغییر در مصرف نوع داروهایی که خطر ابتلا به گاستریت را افزایش می دهند خوردن بعضی از مواد به منظور درمان گاستریت مفید همچون : زنجبیل ( به موجب داشتن خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی ) ، توت فرنگی (به موجب دارا بودن ضد اکسیدانی و نیز داشتن مواد فنلی با هدف درمان گاستریت ) ، بابونه ، ریحان، نعنا و …

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به گاستریت :

عفونت باکتریایی : درست است که عفونت با هلیکوباکتر پیلوری جزو متداول ‌ترین اختلالات گوارشی در سراسر جهان می باشد ؛ فقط بعضی از افراد مبتلا به اختلالات دستگاه گوارشی می باشند. در حقیقت پزشکان بر این باورند که آسیب‌ پذیری باکتری امکان دارد ژنتیکی باشد و یا نیز ناشی از انتخاب شیوه زندگی بد همچون سیگار کشیدن و رژیم غذایی باشد.

افزایش سن :  بدین ترتیب سالمندان خطر بیشتری به منظور ابتلا به ورم معده دارند.

همچنین بخوانید : چگونه بدون آزمایش گروه خونی خود را بفهمیم ؟

مصرف بیش از اندازه الکل : چراکه الکل قادر است تا موجب تخریب معده گردد که بدین ترتیب باعث می‌ شود تا معده تان به اسید گوارشی آسیب پذیرتر باشد.

عوارض ورم معده

گاستریت بدون درمان ، امکان دارد تا به زخم معده و خونریزی معده موجب بشود. لازم به ذکر است که برخی از انواع گاستریت مزمن امکان دارند تا خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهند ( هرچند به ندرت ) . به علاوه اینکه انواع خاصی از ورم معده ، همچون ورم معده آتروفیک اتوایمیون و ورم معده هلیکو باکتریایی ، قادرند تا اثر بخشی توانایی بدن به منظور جذب نمودن آهن از خون را کم کنند. در گاستریت آتروفیک اتوایمیون ، این حالت قادر است تا بر جذب شدن ویتامین B12 موثر باشد. در عین حال هر دو نوع قادرند تا فرد را مبتلا به کم خونی نمایند.

back2-10 دلایل ورم معده کودکان و بزرگسالان + راه های درمان

جلوگیری از عفونت هلیکو باکتر پیلوری

در حق  یقت مشخص نمی باشد که چگونههلیکو باکتر پخش می گردد ؛ با این حال اما شواهدی موجود می باشد که بیانگر این هستند که می‌توان آن را از فرد به فرد و یا بواسطه مواد غذایی و آب آلوده منتقل کرد. شما قادرید تا با شستن دست‌های خود با آب و صابون و نیز خوردن غذاهایی که به صورت کامل پخته شده‌اند ؛ از معده خود در برابر عفونت‌ هایی همچون هلیکو باکتر، محافظت نمایید.

آهنگ و عکس...
ما را در سایت آهنگ و عکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی axahang بازدید : 73 تاريخ : يکشنبه 14 آبان 1402 ساعت: 20:48